קיבוץ מענית (רגיל)

מתכון לשבת- פוטטוס תפוחי אדמה

דף הבית > מתכונים לשבת >  מתכון לשבת- פוטטוס תפוחי אדמה
 
 
מתכון לשבת- פוטטוס תפוחי אדמה
מצרכים:
תפוחי אדמה ( אחד לפחות לכל סועד - כאן החומרים לק"ג תפוחי אדמה)
כפית מלח גס
2 כפות שמן זית
3 כפות מיונז
כף פלפל אדום מתוק - פפריקה מתוקה
כף פלפל אדום חריף - פפריקה חריפה
כפית אבקת צ'ילי
כף שום כתוש
 
ההכנה:
 
 גירסת הבישול המוקדם
 שוטפים את תפוחי האדמה, חוצים לפלחים ( ניתן לחצות ל-2 ואת החצי ל-2)
 מכנסים לסיר מים מבשלים כחצי שעה עד שתפוח האדמה רך, לשים לב שלא יהפוך לפירה.
 שוטפים במים קרים.
 במקביל  מכינים את תערבות מכל ייתר המצרכים כשניתן להוסיף ולהוריד לפי הטעם.
 התערובת צריכה להיות בעלת מרקם הדומה למישחה.
 מוספים את התערבות לתפוחי האדמה, מעסים את תפוחי האדמה, כך שיהיה מכוסה מכל הצדדים.
 מכניסים לתנור, שחומם מראש, לאפיה של כחצי שעה, בחום של כ-175-190 מעלות.
 לקראת הסוף מעבירים למצב גריל.
 תפוחי האדמה מקבלים גוון אדמדם וכרספיות מבחוץ ורכות מבפנים.
 
 בגרסת ישר לתנור מבצעים את כל התהליך ללא הבישול המקדים. סוגרים את התבנית ברדיד אלומניום ואופים כשעה וחצי. בודקים שהתפוח אדמה רך ואז מעבירים למצב גריל.