קיבוץ מענית (רגיל)

אגסים אפויים ביין

דף הבית > מתכונים משפחת ביבס >  אגסים אפויים ביין
 
 
אגסים אפויים ביין

5-6 אגסים בשלים מקולפים מהקליפה וחותכים את החלק התחתון. ניתן להוציא את התוכן הפנימי בעזרת כף משוננת.
אין צורך להוריד את הגבעול.
500 סמ"ק ( חצי ליטר) יין אדום - שאריות בקבוק
כחצי כוס סוכר
מקל קינמון
4-5 ציפורן
גלידה וניל איטלקי


הוראות הכנה:
לתוך סיר רחב מוספים את כל המרכבים. מרתיחים. מעמידים בתוך הנוזל את האגסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 -30 דקות. לאחר מכן מצמצמים את הנוזל לכדי שיגיע לסמיכות.

מוצאים את האגסים לתוך כלי הגשה. ממשיכים בצימצום הנוזל ומוספים מעל האגסים.


הצעת הגשה:

מניחים בצלחת אגס ומוזגים מעליו מהרוטב היין וליד מוספים כף גלידה וניל איטלקי.

בתאבון