קיבוץ מענית (רגיל)

מתכון לשבת -שיפודי סטה עוף

דף הבית > מתכונים לשבת >  מתכון לשבת -שיפודי סטה עוף
 
 
 

שיפודי סטה עוף:

לרוטב הבוטנים:
כף חמאת בוטנים
כף וקצת חלב קוקוס
1/2 כפית לימון
1/2 כפית רוטב סויה
1/4 כפית דבש
קורט מלח
קורט פלפל
2 כפות מים רותחים
שן שום כתושה

לשיפודים:
חזה עוף שלם
1/4כוס שמן קנולה
2 שיני שום כתושות
כף דבש
2 כפות רוטב סויה (אני משתמש בקיקומן)
מלח
פלפל שחור טחון
כפית לימון סחוט
שיפודים קטנים

להגשה:
בוטנים גרוסים

אופן ההכנה:
חותכים את החזה לרצועות ארוכות ועבות – כל רצועה זה שיפוד
מערבבים את הרצועות עם השמן, הסויה, המלח, הפלפל שחור, הדבש, הלימון והשום
נותנים לעוף לספוג את הטעמים לפחות חצי שעה
בינתיים קולים את הבוטנים הגרוסים במחבת עם טיפה שמן. קולים תוך כדי ערבוב עד שהבוטנים משחימים. מורידים מהאש ונותנים להתקרר.
משפדים את רצועות העוף
צולים על מנגל או על משטח צלייה
חשוב לא לצלות את העוף יותר מדי בכדי שלא יאבד את עסיסיותו
להכנת הרוטב:
במחבת טפלון או קרמי, מערבבים את כל החומרים פרט ללימון
לאחר שחמאת הבוטנים נמסה ממשיכים לבשל עוד 2 דקות. אם מתייבש מוסיפים עוד מים רותחים.
מוסיפים את הלימון ומערבבים עוד 10 שניות ומורידים מהאש
שופכים את רוטב הבוטנים הסמיך על השיפודים
מפזרים מעל את הבוטנים הקלויים
בתאבון
צמים יומיים בכדי לכפר