קיבוץ מענית (רגיל)

מתכון לשבת -פילה סלמון

דף הבית > מתכונים לשבת >  מתכון לשבת -פילה סלמון
 
 


פילה סלמון של 2\1 1 ק"ג
5 עלי מרווה
מעט שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
 2 כפות חרדל
3 כפות דבש
כף וחצי שמן זית
3 כפות מיץ ליים
3 כפות מים
 

אופן הכנה:

- מורחים את הדג במעט שמן זית, מדביקים עליו את עלי המרווה. ממליחים ומפלפלים.

- מורחים תבנית צליה במעט שמן זית וכשהיא חמה מאד, צורבים את הדג על הצד החשוף כשלוש דקות, עד שהוא שחום יפה. הופכים לצד העור. צורבים עוד 3-4 דקות.

- מערבבים את הדבש, חרדל, לימון מים ושמן ויוצקים למחבת על להבה גבוהה.

- הופכים בזהירות את הסלמון, מבשלים ומזגגים אותו יפה בתערובת כשתי דקות.

- מגישים שלם למרכז השלחן.