קיבוץ מענית (רגיל)

פשטידת הגבינה האולטימטיבית של יום שישי במענית

דף הבית > מסיפורי המקום-במלאות 70 להתיישבות >  פשטידת הגבינה האולטימטיבית של יום שישי במענית
 
 
 באחד הימים, לפני כמה שנים, נפגשתי עם חייקה ברזילי על אחת
ממדרכות הקיבוץ."חייקה", אמרתי לה, "הילדים שלי מאד מתגעגעים
לפשטידת יום שישי המפורסמת שלך.
אולי את זוכרת את המתכון"?
"בודאי" ! ענתה חייקה בהתלהבות,
"אבל אני יודעת רק כמויות לתבנית גדולה מהמטבח",
ומייד שלפה מזכרונה המדהים את המתכון.
 התאמתי את הכמויות לתבנית אפיה ביתית,
והפשטידה אושרה על-ידי המתגעגעים כתואמת-פשטידת-חייקה במאה אחוז.
לכל המתגעגעים ולאלו שלא זכו לטעום את הטעם – הרי המתכון, ואנא :

דייקו בכמויות, כי אחרת זו לא תהיה הפשטידה-של-חייקה!
                                                                                                                                                        רינה ברקת
לזכרה של חייקה ברזלי שהלכה לעולמה

 

פשטידת הגבינה האולטימטיבית של יום שישי במענית

400 גר' אטריות רחבות מבושלות בהרבה מים עם קצת מלח.

500 גר' גבינה 5%

100 גר' חמאה מומסת

120 גר' סוכר

2 סוכר וניל

260 מ"ל חלב

4 ביצים

מערבבים בקערה את כל החומרים, יוצקים לתבנית לא משומנת ואופים בחום בינוני עד שמשחים.                      
גודל התבנית – לפי הכמות שתצא לכם.