תפרית ראשי
דף הבית
דף הבית
מפת ביטחון מענית
חברותא חוגגת עליה לקרקע 6.9.17
מדוע קיבוץ מענית קיבל שם זה? תהלים קכט
מפת שבילי מענית
ארכיון מאמרים
ארכיון מאמרים כללי
ארכיון מאמרים פנימי
עובדים שכירים במענית
אודות
אודות
מענית חוגגת עליה לקרקע 6.9.1942
חפצים מספרים מענית בת 75
חגי ישראל
סיפורים מענית לעצמאות 64
מספורי המקום-במלאות70 למענית
בארות המים במענית
ימים ראשונים במענית-נרבתא
קבוצת ההכשרה לפני העליה לקרקע
מקומי הודעות
ענפי חקלאות
אבוקדו
גדש-תלם כרם
רפת
ב.ר.מ
ענפים חקלאות שהיו
ענפי חקלאות שהיו- בננות
ענפי חקלאות שהיו- המשתלה
ענפי חקלאות שהיו- מטעי נשירים
ענפי חקלאות שהיו- אבוקדו
ענפי חקלאות שהיו- מספוא
ענפי חקלאות שהיו- גן ירק
ענפי חקלאות שהיו- פלחה
ענפי חקלאות שהיו- רפת
ענפי חקלאות שהיו- לול ומדגרה
ענפי חקלאות שהיו במענית משנת 1942 - ענף החקלאות
ענפי חקלאות שהיו- כרם יין
ענפי שרות
היו היו ענפי השרות
ענפי שרות
המלצות צוות תחבורה
הדרכה בטיחות - בעזרת לומדה
ענף המים
בארות המים במעינית
חינוך
יום הילד הבינלאומי
מערכת החינוך
גיל הרך
מרחב
נעורים
כתבי הסכמה חינוך חברתי
כתבי הסכמה הורים
האוניברסיטה של לבנה מחזור 1974
תמונות
גלריית כל התמונות
מעשה בשלושה אגוזים
הנצחה מלחמות ישראל
הנצחה מלחמות ישראל
יורם סלע ז״ל עיטור המופת
הנצחה
דף הנצחה לנפטר
קדיש קיבוצי
מפת בית עלמין מענית
חביבה רייק
בני מענית שנפלו במערכה
בית הנצחה
את פרי גנך- נועם דורי ותמר דיכטר
תקנון בית עלמין
מזג אוויר
נתוני גשם יומי
מזג אוויר
תחנת מזג אוויר
קישור לאתר מזג אוויר
קישור למזג אוויר במענית
סרטון גשם במענית21.12.12
About
צור קשר
אורז עם ירקות
דף הבית
>
מתכונים משפחת ביבס
>
אורז עם ירקות
אורז עם ירקות
החומרים:
1. כוס ארוז שטוף ונקי
2. ירקות - קישוא, פלפל אדום, חציל, בצל, כרובית,
3. שמן
4. תבלינים- מלח ופלפל
5. לקישוט : אגוזים, צימוקים קשיו
אופן ההכנה :
מחממים תנור לחום גבוהה 200-250 מעלות
הכנת הירקות :
- חותכים את הירקות לרצועות
- מושחים בשמן את הירקות
- מפזרים את הירקות בתבנית סוגרים ברדיד אלומניום
מרככים בתנור כארבעים דקות
הכנת האורז:
- שוטפים את האורז
- ממלאים בסיר מים מוספים מלח
- מרתיחים את המים
-מוסיפים את האורז ומבשלים כ-10 דקות עד לריכוך
- מסננים את האורז
הכנת התערובת:
- בסיר נוסף מטגנים בצל חתוך קטן
- לוקחים את הירקות שרוככו בתנור קודם לכן ומסדרים שיכבה של ירקות
- מפזרים מהאורז ( ללא המים)
- יוצקים שכבה נוספת של ירקות
-מפזרים שכבה נוספת של אורז.
יוצרים 3 חורים בתוך האורז
יוצקים רבע כוס מים חמים לתוך החורים שיצרנו
סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ40 דקות
הכנה להגשה
מעברים את תוכן הירקות והאורז לקערה עמוקה, לוקחים צלחת יותר רחבה מפתח הקערה
הופכים בזהירות את הקערה על הצלחת
מפזרים מעל את הקישוט שהכנו אגוזים, צימוקים קשיו
בתאבון
כניסת חברי הקיבוץ
כניסה
שכחת סיסמה?
משתמש חדש?
אישור קבלת חשבונית במייל
מסיפורי המקום
ספר טלפונים
עסקים בסביבה
יזמויות אישיות
על חברים
קישורים שימושיים
המלצות לטיול
מתכונים מענית
- מתכוני מענית
- מתכונים לשבת
- טעמנית ראש השנה תשמ"ד
- טעמנית פסח תשנ"ז
- מתכוני משפחת ביבס
תקציב אישי
- תקציב אישי
To Maanit